Sportfiskarna Blekinge

 2017 års Gäddläger genomföres som vanligt första veckan i november, och detta var nu 10’de året som Sportfiskarna Blekinge har genomfört detta nationella läger.

Årets läger bjöd på bra fiske, vädrets makter ställde dock till det lite, och antalet gäddor nådde inte riktigt upp till föregående års fångster. Men ett antal PB slogs och den största gädda hade en imponerande längd på 101 cm.

Under veckan, så hade vi även ett besök från Sjöräddnings Sällskapet, och alla fick en genomgång vad de gör, samt vett och etikett på sjön. Vi gjorde även ett studiebesök vid Kronolax fisket i Mörrumsån.

ABU hade sina bästa gäddfiskeutrustningar med sig, och man sponsrade priser till längsta fisken, top five, samt bästa fiskebilden.

Längsta fisken fick Nils Sanders-Pettersson från Karlskrona. Det visade sig också att Nils hade de samanlagt 5 största gäddorna (total 5 gäddor = 428 cm) Bästa bilden togs av Annie Johansson-Dahl.

Ett bra och uppskattat läger, och vi vill tacka alla ledare som helt ideellt ställer upp så att ungdomarna får ett skönt höst lov med Gädd fiske.

Ett stort tack till våra medarangörer, utan ert bidrag hade vi inte kunnat genomföra lägret.

-      ABU Garcia

-      Sveaskog

-      Sverige Sportfiske och Fiskevårds Förbund

-      Pensionat Järnavik

-      Sjöräddnings Sällskapet

 

Vi hoppas att kunna fortsätta detta uppskattade ungdomsläger även 2018.

Kommentar
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)