Sportfiskarna Blekinge

Bildgalleri


 

ABU GARCIA GÄDDLÄGER 2015

 

För det åttonde året i rad så har Sportfiskarna Blekinge haft äran att tillsammans med ABU Garcia arrangera det nationella gäddfiskeläget för ungdomar mellan 12-17 år.               

Lägrets huvudinriktning är att fiska gädda, och detta skedde kring skär och grynnor i innerskärgården (dvs. skyddat från vind). Man fiskade både ankrat och med drivande båt.Vädret var ett strålande höstväder, klarblåhimmel och spegelblanka vatten….

 Tyvärr så är ju detta inte det bästa vädret för gäddfiske, så de två första dagarna gav ett ganska blekt resultat. Däremot så ökande vinden på onsdagen, och genast så fångades det mer gäddor och fisket blev mer aktivt och spännande för alla Givetvis så hanterades alla fångade gäddor med  ”catch and release”.

Blekinge distriktets guider och ABU båtarna gjort det fantastisk bra jobb med att hitta fisken i Blekinge skärgårdarnas spännande vikar och grynnor. 

Det fångades 88 gäddor under tre intensiva fiskedagar, något mindre än normalt, men vilka underbara dagar i skärgården vi alla fick. 

Basen för lägret var förlagt till Järnavik, och ett vandrarhem som kallas för Gula villan.                                                                                                                                     Ett trevligt och gemytligt ställe. På kvällarna efter middagen, fick våra ungdomar chansen att lära sig betestillverkning, rullvård, tafstillverkning, m m. 

 

  

En av kvällarna så åkte vi alla ett par mil västerut till Mörrums ån, för en privat visning av laxens hus, samt att vi fick tillfälle se själva laxodlingen, och alla fick en förståelse vilket jobb det är med att odla fram lax, och hur tidskrävande detta arbete är.

 

Dagen efter så hade vi fått erbjudande från Krono lax fiske att spendera förmiddagen i Pool 5-7, och fiska riktat efter gäddan, med levande bete. Ett gyllne tillfälle att se om vi kunde locka den riktigt stora gäddan, då det är ett riktigt "hotspot" i Sydsverige för fiske med levande bete efter gäddan. Tyvärr så var det ingen som fick någon riktigt stor, lite orutin och de flest förstod att det behövs mer rutin och kunskap för att bedriva denna typ av gäddfiske.

 

Vi hoppas att alla ungdomar hade ett underbart höstlov, och vi hälsar alla hjärtligt välkomna tillbaka nästa år, då hoppas vi också kunna utöka lägret med 4-5 mer båtar, och att vi inte behöver tacka nej till intresserade ungdomar som vill pröva på att fiska gädda i ett av Sveriges bästa gäddfiske vatten.

Kommentar
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)